Ik ben oké!

Faalangsttraining ‘Leer te durven’

aanmeldknop

Ik heb zoveel van mijn fouten geleerd, ik denk dat ik er nog een aantal ga maken!

Fouten maken mag!

Spanning of iets spannend vinden is heel normaal. Voelt je kind veel spanning en heeft je kind daarbij vaak negatieve gedachten kan er sprake zijn van faalangst. Kinderen met faalangst hebben vaak ook een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Soms worden ze erg stil. Het kan ook zijn dat ze regelmatig hoofdpijn of buikpijn hebben of moeilijk in slaap kunnen komen. Faalangst en stress komen bij kinderen veel vaker voor.  Indien de signalen van toepassing zijn, kan je jouw kind aanmelden voor de faalangsttraining ‘Leer te durven’ Binnen deze faalangsttraining worden inzichten verkregen en handvaten gegeven om de intensiteit van de angst terug te brengen.

Met meer zelfvertrouwen je taken aanpakken: of je kind nu last heeft van faalangst op school, bij het sporten of in de omgang met anderen, met de faalangsttraining ‘Leer te durven’ wordt de faalangst snel en goed aangepakt! Het doel van de training is om je kind te leren om vanuit zelfvertrouwen en veerkracht om te gaan met faalangst.

Kinderen geven aan dat zij na de training beter in slaap vallen. Ook geven ze aan dat zij het fijn vonden om veel te oefenen met de positieve gedachten. Een meisje gaf aan dat zij op spannende momenten meer bewust is van haar ademhaling en hoe zij de oefeningen dan inzet.

Door de faalangsttraining ‘Leer te durven’ leert jouw kind:

  • Zijn persoonlijke kwaliteiten ontdekken
  • Zijn gevoel te uiten
  • Relativeren
  • De baas worden over eigen gedachten
  • Relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen inzien
  • Ontspannen en de juiste ademhaling
  • Sterker te staan
  • Meer zelfbewustzijn
  • Te reflecteren op zichzelf
  • Meer zelfvertrouwen te hebben

De faalangsttraining ‘Leer te durven’ bestaat een intakegesprek en 8 bijeenkomsten van 5 kwartier. Deze training wordt bewust in kleine groepjes aangeboden. De training betreft max. 6 kinderen en is geschikt voor kinderen / jongeren van 9 – 15 jaar.

Tarief training

De training bedraagt € 255,-. De training is ook individueel te volgen. Bij een individueel traject zijn de kosten op basis van het tarief voor individuele consulten. Het aantal sessies wordt in onderling overleg en afhankelijk van de hulpvraag bepaald.

Meer informatie en een afspraak maken
Wil je meer informatie, je kind aanmelden of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.